• Vinkit 20.03.2021

  Virkkauksen historiasta ei ole varmaa tietoa, mutta Suomeen sen tiedetään tulleen 1800-luvun alussa. Virkkaus on siitä mukavaa, että siihen ei tarvitse kuin langan ja koukun. Erilaisia perussilmukoita on maltillinen määrä opeteltavaksi, ja jo niillä saa tehtyä hyvinkin näyttäviä töitä.

  Vaikka virkkaus ei olisi entuudestaan tuttua, sen opetteleminen ei onneksi vie pitkään. Viime vuosina on ollut trendinä virkata koreja kotiin ja mökille. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla pääsee hyvin virkkauksessa alkuun ja saa tuntumaa tekniikkaan vaikka ei aiemmin olisi virkannutkaan. Kun virkkauskärpänen on kerran päässyt puremaan, niin moni jää koukkuun.

  Tarvikkeet saat tilattua netistä

  Kaikki mitä tarvitset virkkaustöitä varten saat tilattua netistä. Halpalanka.fi on kotimainen sivusto, jolta löytyy kaikki mitä kasitöiden tekemiseen tarvitset.

  Langan paksuus määrittelee koukun koon ja sen voi tarkistaa langan tiedoista tai vyötteestä. Koukkusuositus on suuntaa-antava, mutta aloittelijan kannattaa noudattaa suositusta. Kun omasta virkkuukäsialasta on tarkempi käsitys, napakasti virkkaava voi harkita suositusta isompaa ja löysästi virkkaava pienempää koukkua.

  Kokeneemmat virkkaajat kaipaavat usein lisähaastetta ja voivat ottaa työn alle hyvinkin isoja ja näyttäviä töitä kuten näyttäviä pöytäliinoja tai jopa isoja keskilattiamattoja. Matot vaativat jo isoa koukkua ja kilotolkulla paksua lankaa tai matonkudetta – ja vielä enemmän kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Esimerkiksi matto voi olla aikaavievä ja raskas tehdä, mutta lopputuloksena syntyvä täysin uniikki matto palkitsee tekijänsä.

  Posted by admin @

Kalusto