• Vinkit 07.08.2015

  Yksi teknologian suurimmista läpimurroista on ollut kyky lähettää ääntä ja kuvaa eri tavoin. Näistä innovaatioista alkoi television suunnittelu ja kehitys. Sana televisio tulee Kreikan kielen ”tele”-etuliitteestä ja latinan sanasta ”vision”, joka tarkoittaa kaukaa näkemistä.

  Tutkijat alkoivat tehdä ensimmäisiä kokeita television kanssa jo 1800-luvun aikana. On vaikeaa nimetä yhtä henkilöä television keksimisen takana, sillä television synnyn mahdollistivat monet aikaisemmat keksinnöt. Skotlantilainen amatööritiedemies John Logie Baird onnistui heijastamaan ensimmäisen TV-kuvan vuonna 1926. Hän käytti apunaan mekaanista järjestelmää,jota kutsuttiin myös mekaaniseksi kameraksi.

  Mekaanisessa kamerassa on useita isoja pyöriviä levyjä, joissa on reikiä. Paul Niphow oli keksinyt mekaanisen kameran vuonna 1884. Tehokkaampi elektroninen televisio syrjäytti myöhemmin mekaanisen teknologian.

  Philo Farnsworth onnistui ensimmäisenä elektronisen television esittelyssä vuonna 1927 San Franciscossa. Hän oivalsi, että kuvan voi leikeillä viivojen sarjaksi niin, että nopeasti esitettynä silmät yhdistäisivät viivat. Kuvaputken avulla nämä viivat voitaisiin muuttaa taas takaisin kuvaksi.

  Televisio oli saatavilla ainoastaan mustavalkoisena aina vuoteen 1953 saakka, jolloin värikuvaa esitettiin ensimmäisen kerran. 1950-lukua voidaankin pitää eräällä tavalla television kultakautena, sillä silloin television hinta laski niin alas, että tavallisilla ihmisillä oli varaa ostaa omansa. Samaan aikaan alettiin tuottaa yhä enemmän suosittuja sarjoja. Nykypäivänä olemmekin ottaneet aimo harppauksen 50-luvun televisioista jo siirtyneet digitaalisen television maailmaan.

  Posted by admin @

Kalusto