• Vinkit 13.08.2015

  Huuhkajat liitävät varsin matalalla tänä päivänä, mutta älkäämme heittäkö kirvestä kaivoon, sillä huominen on aina parempi kuin tänään. Nimittäin mikäli tarkastelemme Suomen jalkapalloiluhistoriaa ja perinteitä, voimme nähdä että asiat ovat vielä ihan hyvin.

  Kuningaslaji jalkapallo saapui Suomeen brittiläisten merimiesten mukana 1800-luvun loppupuoliskolla. Laji olikin ensin lasten ja nuorten harrastus vaikka lajin säännöt esiteltiin julkisesti 1870 luvulla sanomalehdissä asti. Lajin suosio nytkähti eteenpäin 1900-luvun alussa paikallisten sekä muutamien valtakunnallisten turnausten avulla. Suomen Palloliitto syntyikin vuonna 1907 ja jo seuraavana vuonna järjestettiin virallinen SM-turnaus jonka voittajaksi kruunattiin helsinkiläinen Unitas.

  Suomen maajoukkue koottiin ensimmäistä kertaa vuonna 1911, jolloin Suomi pelasi Ruotsia vastaan. Vaikka Suomi oli virallisesti Venäjän vallan alla, autonominen Suomi pelasi erillään. Ensimmäisen pelin Suomi hävisi lukemib 2-5. Tämä ei kuitenkaan estänyt Suomea osallistumaan jo seuraavana vuonna Tukholman olympiakisoihin. Suomi menestyi yllättävän hyvin, sillä voitot sekä Italiasta ja ironisesti Venäjästä veivät Suomen lopulta neljänneksi.

  Seuraavat vuosikymmenet olivat varsin myrskyisiä johtuen lähinnä maailman poliittisesta tilanteesta. 1950-luvulla maajoukkue nappasi arvokkaita päänahkoja (Hollanti ja Jugoslavia), mutta oli silti kaukana Euroopan huipusta. Yksittäisiä pelaajia nousi esiin harmaasta massasta, mutta kuten nykyäänkin, joukkueen menestys jäi vaatimattomaksi.

  Huuhkajien on vaikea menestyä, koska Suomella ei ole menestymisen perinteitä jalkapallon suhteen. Toivottavasti tähän saadaan muutos lähitulevaisuudessa.

  Posted by admin @

Kalusto