• Vinkit 19.07.2015

  Luonnonystäville Lappi tarjoaa monipuolisen kattauksen vuoden ympäri. Kauniit tunturit ja ainutlaatuinen, karu luonto takaavat ainutlaatuisen maiseman.

  Ulkomaalaisten turistien keskuudessa Lappi on tunnettu joulupukistaan sekä revontulistaan, jolla matkailuviranomaiset ovat Lappia markkinoineet. Joulupukin kylä tuo paljon matkailijoita Rovaniemelle katsomaan ja tapaamaan aitoa ja oikeaa joulupukkia. Myös rauha, jota luonnon keskellä voi kokea, on yksi Lapin valttikorteista.

  Lapista vahvan matkailukohteen tekee sen vuoden ympäri tarjoamat mahdollisuudet sekä toisistaan poikkeavat hiihtokeskuskohteet. Talvisin ja myös keväisin, toki vuodesta riippuen, voi lasketella ja nähdä revontulia yötaivaalla. Syksyisin ruskaretket tuovat matkailijoita ja kesäisin Lappi kilpailee kalastus- ja vaellusmatkailijoista muiden suomalaisten kohteiden, kuten Saimaan kanssa. Enemmän Saimaan matkailusta voitkin lukea artikkelistamme Matkalle Saimaahan.

  Paljon uutta nähtävää ja tekemistä suomalaisellekin

  Lukuisat hiihtokeskukset ympäri lappia tarjoavat myös kotimaanmatkailijoille useita aktiviteettimahdollisuuksia. Firmat järjestävät henkilökunnan virkistysmatkoja näihin kohteisiin. Mitä tulee yrityksien virkistysmatkoihin, esimerkiksi Luosto ja Kittilän Levi kuuluvat suosituimpiin kohteisiin. Kevätsesonki on Lapin ehdottomasti parasta aikaa. Lämpötilat ovat sopivat ulkona olemiseen ja lumi on täydellistä lasketteluun ja hiihtoon. Muutoinkin Lappi tarjoaa nimenomaan luontoon liittyviä erikoisuuksia; kesällä auringon joka ei laske, ja talvella kaamoksen.

  Tavoitettavuus tekee myös Lapista houkuttelevan, sillä lentäen pääsee mm. Kittilään saakka kuin myös Enontekiölle ja Ivaloon. Juna kulkee Kolariin saakka, josta matkaa pystyy helposti jatkamaan bussilla. Omalla autolla kulkeminen on myös helppoa, vaikka välimatkat ovatkin pitkiä. Kotimaanmatkakohteena Lappi onkin täydellinen automatkailuun.

  Loma Kuusamossa

  Erityisesti vaeltamisesta pitäville Kuusamo on oiva kohde. Maankuulu Karhunkierros vie kulkijansa ympäri Oulangan kansallispuistoa. Reitti on 70-80 km pitkä riippuen siitä, mistä matkansa aloittaa. Välillä on useita kotia, joissa voi yöpyä. Lyhyemmän vaelluksen tekeville 12 kilometrin pieni karhunkierros on oiva mahdollisuus nähdä upeaa luontoa päivän mittaan. Reitillä on tunturimaisemaa, jokien ylityksiä riippusiltaa pitkin sekä Suomen suurin putous, Jyrävä. Tälle reitille on mahdollista mennä myös lasten kanssa, sillä lepopaikkoja on runsaasti.

  Kuusamoon yhdistetään usein sen talvimatkailun keskus Ruka. Sitä ei sovi todellakaan unohtaa, sillä Kuusamosta 25 kilometrin päässä oleva keskus tarjoaa hyvät lasketteluolosuhteet ja avaa yleensä rinteensä ensimmäisenä Suomessa. Kuusamossa sijaitsee myös Kuusamon tropiikki -niminen kylpylä, joka on suosittu turistien keskuudessa. Kylpylä tarjoaa nimensä mukaisesti tropiikin olosuhteet lukuisilla altaillaan ja muilla kylpylään kuuluvilla palveluillaan.

  Myös Kuusamo on saavutettavissa lentäen: kenttä sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä keskustasta. Junat eivät paikalle kulje, mutta etelästä on mahdollista matkustaa junalla esimerkiksi Ouluun ja sieltä bussilla Kuusamoon.

  Posted by admin @

Kalusto