• Vinkit 15.07.2015

    Suomen länsirannikolla sijaitseva ja puoliksi ruotsinkielinen Vaasa on loistava kesäkohde lapsiperheille. Vaasassa sijaitseva kylpylähotelli Tropiclandia tarjoaa lapsiperheille oivan majapaikan kesänviettoon. Tämän lisäksi huvipuisto Wasalandia ottaa perheen pienimmät huomioon kenties enemmän kuin muut isot huvipuistot Suomessa. Myös luontoa rakastaville Vaasasta löytyy kaunis Merenkurkun saaristo, jossa voi kalastaa tai vaellella sen tarjoamilla ulkoilureiteillä. Vaasassa myös golf on mahdollista lähialueen arvostetulla viheriöllä.

    Merenkurkun saaristo on erittäin suositeltava kohde, sillä se on myös UNESCO:n suojelulistalla. Saaristoristeily onkin mukavaa kesäpäivän ajanvietettä. Myös esimerkiksi Raippaluodon vinoköysisilta on näkemisen arvoinen. Silta yhdistää Raippaluodon mantereeseen Mustasaaressa, aivan Vaasan lähettyvillä. Paikassa on myös hyvät kalansaaliit onkijoille. Silta on yli kilometrin mitallaan Suomen pisin. Silta rakennettiin korvaaman lautat, joita voi myös löytää runsaasti saaristosta. Myös Stundarsin museoalue Mustasaaressa on oiva kohde: alue puutaloineen tarjoaa 60 maalaistalon asumiseen johdattavaa taloa, jotka on sisustettu aivan kuin niissä asuttaisiin edelleen.

    Vaasassa on oma lentokenttä, minkä lisäksi keskustaan pääsee myös suoraan junalla. Vaasasta on meriyhteys Ruotsiin ja omalla autolla voi matkustaa Sinistä tietä pitkin Vaasan kautta Venäjälle aina Norjasta saakka.

    Posted by admin @

Kalusto