• Vinkit 13.08.2020

  Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, ja sen ystäviä riittää myös Suomessa. Maassamme on monia jalkapallosarjoja ja korkeimpana tietenkin Veikkausliiga, jossa ratkotaan vuosittain miesten Suomen mestaruus. Huuhkajien saavuttama menestys arvokisakarsinnoissa on samoin nostanut lajin mielenkiintoa. Monet jalkapallofanit suuntaavat kuitenkin katseensa myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Yle alkoi esittää maassamme Englannin jalkapallosarjojen pelejä jo 1960–1970-lukujen vaihteessa, ja sen seurauksena yhä edelleen liigoista rakkain monille suomalaisille on Englannin Valioliiga ja sen joukkueista Liverpool FC.

  Mistä kannattajan tunnistaa?

  Jalkapallokannattajan tunnistaa tietysti intohimoisesta asenteesta lajia ja kannattamaansa seuraa kohtaan. Suosikkijoukkueen pelit kuuluvat viikon kohokohtiin. Niin katsomossa kuin arjessa monen kannattajan voi tunnistaa myös erilaisista fanituotteista. Saman intohimon jakavaa seuraa löytyy helposti vaikkapa urheilukentiltä tai urheilubaareista, kun pukeutuu Liverpool FC:n huppariin, huiviin tai hattuun. Liverpoolin suomalaiskannattajien ei tarvitse lähteä pelipaidan tai muun fanituotteen hakuun Englantiin asti, vaan erilaisia kannattajille suunniteltuja tuotteita löytyy esimerkiksi Sam dodds -verkkokaupasta.

  Yhdistys kokoaa kannattajat yhteen

  Jalkapallo on joukkuepeli ja tämä heijastuu myös kannattamiseen. Kannattajatuotteiden lisäksi viralliset kannattajayhdistykset kokoavat jalkapallokansaa yhteen maailman kaikissa kolkissa. Liverpool FC:llä on Suomessa oma yhdistyksensä OLSC Finland, joka edistää Liverpoolin kannatusaatteen leviämistä maassamme ja järjestää monimuotoista toimintaa jäsenistölleen. Yhdistys tarjoaa esimerkiksi keskustelupalstan, jolla pääsee ruotimaan muun muassa joukkueen viimeaikaisia otteita sekä Facebook-ryhmän, jossa voi tutustua muihin Liverpool FC:n kannattajiin. Yhdistys järjestää vuosittain myös tapaamisia, joissa samanhenkiset fanit pääsevät kokoontumaan kasvotusten.

  Posted by Roger @

Kalusto