• Vinkit 28.07.2015

  Internetin kehitys alkoi, kun Neuvostoliitto lähetti ensimmäisenä maailmassa sateliitin avaruuteen. Tämä tapahtuma motivoi amerikkalaisia investoimaan tietokonetieteeseen, sillä USA ei halunnut jäädä kehityksessä Neuvostoliitosta jälkeen. Maassa perustettiin uusi valtiollinen elin – ARPA (Advanced Research Projects Agency). Vuonna 1969 ARPA loi Arpanetin, jonka keskeiseksi konseptiksi muodostui datan johtaminen ja siirtäminen eräänlaisen nettiyhteyden avulla.

  Www:n synty

  Myöhemmin vuonna 1990 Tim Berners-Lee loi The World Wide Webin, joka mahdollisti vapaan tiedostojen liikkumisen ympäri maailmaa. Myös tiedostojen jakaaminen muille käyttäjille www:tä pitkin, tuli mahdolliseksi. Alunperin ideana on ollut jakaa tiedostoja ainoastaan muiden tiedemiesten kanssa, mutta konseptista tulikin maailmanlaajuinen ilmiö.

  Mosaic ja nettisivujen yleistyminen

  Vuonna 1993 maailman ensimmäinen nettiselain Mosaic luotiin. Selaimen avulla pystyttiin siirtämään teksti ja kuva samalle sivulle. Siitä lähtien verkon käyttäjämäärät nousivat ja internet alkoi kasvaa räjähdysmaisesti.

  Pian internetin alkuräjähdyksen jälkeen alettiin rekisteriöidä verkkotunnuksia ja nettisivuja alkoi ilmaantua yhä enemmän. Ensin sivut pyörivät yksinkertaisen HTML-mallin avulla, mutta jo internetin alkuaikoina alkoi esiintyä haittaohjelmia ja viruksia.

  WWW- palvelusta tuli nopeasti internetin suosituin konsepti. Vuonna 1995 Internetyhteyttä alettiin tarjota myös isolle yleisölle. Java-teknologia ja hakukoneet julkaistiin samaan aikaan. Internetin historiasta on kirjoitettu myös kirjoja, joiden avulla siihen voi tutustua tarkemmin.

  Nykypäivänä Internet jatkaa kasvuaan uuden tehokkaan teknologian avustamana. Siitä on tullut myös välttämätön palanen koulutusta, taloutta ja viihdettä. Näyttää myös siltä, että internetistä tulee entistäkin tärkeämpi osa ihmisten elämää tulevaisuudessa.

  Posted by admin @

Kalusto